Curs-Managementul elaborarii propunerilor de finantare: Fonduri Structurale si de Coeziune la Bacau

Fondurile Structurale si de Coeziune ofera pentru urmatorii sapte ani numeroase oportunitati pentru dezvoltarea sectorului de afaceri, prin finantarea de proiecte care corespund nevoilor de dezvoltare ale comunitatii dumneavoastra.

Prin intermediul acestui training veti dobandi:

– cunostintele necesare procesului de identificare a elementelor cheie dintr-un proiect;

– cunostintele necesare formularii si fundamentarii proiectelor;

– notiuni privind criteriile de eligibilitate, evaluare si selectie a proiectelor;

– abilitati de redactare a cererii de finantare si intocmire a dosarului de finantare a proiectelor din Fondurile Structurale si de Coeziune.

Trainingul se desfasoara in Bacau, in perioada 1-3 octombrie 2007. Locatia exacta de desfasurare a trainingului va fi comunicata fiecarui participant dupa incheierea perioadei de inscrieri.

Trainingul are un pronuntat caracter practic si se bazeaza pe utilizarea de metode si tehnici de training dinamice si participative, specifice invatarii adultilor (lucru in echipe, jocuri de rol, exercitii). Conceptele teoretice sunt aprofundate in cadrul aplicatiilor practice si a studiilor de caz. Prezentarile din cadrul trainingului sunt dinamice, interactive si adaptate nevoilor dumneavoastra specifice identificate in urma analizei nevoilor de formare. In cadrul trainingului fiecare participant va primi studii de caz, exemple de bune practici, proiecte de succes, structura studiului de fezabilitate, a analizei costbeneficiu, a studiul privind impactul de mediu, a planului de afaceri, a analizei de risc.

Trainingul este destinat functionarilor publici si angajatilor pe baza de contract din autoritatile si institutiile publice. Se va derula cu un grup de aproximativ 20 de participanti.

Trainingul va fi sustinut de traineri IRT cu experienta practica in scrierea si managementul proiectelor finantate din fonduri europene. Trainingurile IRT sunt organizate in conformitate cu standardele romane privind formarea profesionala: SR 13405, SR 13416, SR 13417, SR 13418, SR 13455.

Anterior desfasurarii trainingului, IRT realizeaza o analiza a nevoilor de training a fiecarui participant astfel incat informatiile si aplicatiile din timpul trainingului vor fi adaptate nevoilor si intereselor participantilor.

Taxa de participare este de 850 ron/participant. Aceasta taxa include:

– suportul de curs;

– materiale de training (fise de lucru, studii de caz, legislatie relevanta in domeniu, exemple de bune practici, proiecte de succes, exemple de structura a studiului de fezabilitate, a analizei costbeneficiu,
a studiul privind impactul de mediu, a planului de afaceri, a analizei de risc, modele de grile de evaluare si repere bibliografice);

– CD cu materiale pe suport electronic;

– onorariul trainerilor;

– transportul, masa si cazarea trainerilor;

– pauzele de cafea;

– masa de pranz.

Taxa de participare nu acopera transportul si cazarea participantilor.

Data limita pentru inscriere este
25 septembrie 2007, ora 17:00. Inscrierea se face in ordinea primirii de catre IRT a dosarului de inscriere complet (formularul completat, contractul de training completat si copia documentului ce atesta efectuarea platii), in limita locurilor disponibile.

Formular inscriere

Pentru mai multe detalii:

Lavinia Dascalu

Telefon: 0213 11 68 58

Mobil: 0728 92 90 67

Email: [email protected]

Website: www.irt.ro

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.