Potentialul investitional al Romaniei are perspective pozitive

Fondurile structurale acordate de Uniunea Europeana, ofera perspective imbucuratoare in ceea ce priveste potentialul investitiilor in Romania, pe termen lung.

Investitiile in capitalul uman, infrastructura si consolidarea institutiilor statului vor imbunatati nivelul mediu de trai in Romania, dar si mai important, vor face din Romania un loc mai sigur si mai atragator pentru derularea afacerilor. Aceasta este si premisa cheie pe care se concentreaza Summit-ul, care se va defasura in perioada 26-27 Septembrie, la Hotelul Intercontinental.

Daca se aplica in mod corect iar intarzierile sunt mentinute la un nivel inferior, fondurile vor juca un rol principal in atragerea viitorilor investitori si vor ajuta Romania in sustinerea nivelurilor record de Investitii Straine Directe inregistrate in ultimii ani.

Alte subiecte majore din cadrul Summit-ului vor fi viitorul serviciilor sociale in contextul unei economii emergente, sunt capitalul privat, caile de acces ale fondurilor de investitii in Romania, nevoile in infrastructura precum si oportunitatile oferite de Parteneriatele Public-Private (PPP) in Romania.

Forta de munca din Romania, ajutata de investitiile din sectorul public si privat, devine mai sofisticata cu fiecare an si multe companii au remarcat acest lucru. Companii precum Nokia, Renault sau Microsoft au profitat foarte repede de acest trend si, odata cu recunoasterea succesului lor, se astepta la si mai multe companii multinationale care sa-si mute o parte din segmentele de dezvoltare in Romania.

Sursa: SmartFinancial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.