Olt: Agentia de Plati si Interventii in Agricultura, surda la demersul Prefecturii

Prefectura Olt a primit de la mai multi primari din judet instiintari in care acestia informau ca primirea documentelor si inmanarea bonurilor valorice pentru infiintarea culturilor de toamna de catre populatie decurg greoi, in principal, din cauza distantelor mari pe care trebuie sa le parcurga persoanele indreptatite sa primeasca subventia de la domiciliu si pana la centrele locale ale Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura.

Ca urmare, Prefectura a transmis marti la APIA adresa nr. 18826 prin care ii solicita directorului institutiei Marinel Oasa, sa analizeze posibilitatea ca reprezentantii APIA sa efectueze deplasari in fiecare comuna pentru a prelua documentele si a inmana bonurile valorice si sa informeze Institutia Prefectului asupra masurilor pe care le va dispune.

Marinel Oasa sustine cu nu poate lua nicio masura in sensul sugerat de Institutia Prefectului, intrucat acesta ar insemna sa incalce legea si ca nu are autoritatea sa modifice Ordinul nr. 687/9.08.2007 al ministrului Agriculturii, privind acordarea de sprijin financiar in vederea infiintarii culturilor de toamna.

Cat priveste faptul ca sunt persoane in varsta, care nu se mai pot deplasa, Marinel Oasa a afirmat ca acestea pot sa-i dea unei persoane din familie imputernicire scrisa de mana, care sa fie eventual vizata de un reprezentant al primariei, pentru ca sa completeze si sa depuna cererea si sa ridice bonurile valorice.

Asa ca, pana una alta, demersul Institutiei Prefectului a ramas fara ecou. Poate ca problemele sesizate isi vor gasi, pe viitor, o rezolvare generala, pentru ca, in mod clar, solutia nu trebuie sa fie una locala, ci trebuie gasita o portita care sa vina in ajutorul populatiei de la sate, care are posibilitati financiare reduse si este formata, in majoritate, din persoane in varsta.

Sursa: Gazeta Oltului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.