Alba Iulia: Primaria a contractat un credit de 32 de milioane lei de la o banca austriaca

Primaria Alba Iulia a incheiat un contract de finantare a unor proiecte utilitare in valoare de 32 de milioane de lei cu o banca din Austria.

Contractul de finantare a fost incheiat cu Dexia Kommunalkredit Bank AG, dupa o licitatie publica si consta in acordarea unei linii de credit bancar in valoare de 32 de milioane de lei, cu o maturitate de doi ani, refinantat printr-o emisiune de obligatiuni municipale de aceeasi valoare, cu maturitate de 18 ani.

Banca austriaca a mai incheiat, in aceasta saptamana, alte doua contracte de finantare cu autoritati locale din Romania, respectiv cu Primaria Sectorului 4 Bucuresti, in valoare de 162 de milioane de lei, avand termen de rambursare de 18 ani, precum si cu Consiliul Judetean Arges, in valoare 22 de milioane de lei, cu termen de 20 de ani.

Dexia Kommunalkredit Bank (Dexia-Kom), cu sediul la Viena, este parte a grupului Dexia si este specializata in acordarea de finantari pentru sectorul public in Europa Centrala si de Est. In urmatorii cinci ani, Dexia Kommunalkredit Bank intentioneaza sa fie printre primii jucatori de pe piata finantarilor publice in Europa Centrala si de Est.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.