Banca Comerciala Carpatica isi majoreaza din nou capitalul social

Banca Comerciala Carpatica (BCC) detine la aceasta data o cota de piata de 1%, iar
obiectivul pentru finele anului 2007 este 1,2%. Pentru asigurarea cresterii corespunzatoare a activitatii in perioada urmatoare, Consiliul de Administratie al BCC, intrunit in data de 24 septembrie 2007, a decis convocarea Adunarii Generale a Actionarilor Bancii Carpatica pentru data de 17 noiembrie 2007 avand pe ordinea de zi majorarea capitalului social cu suma de 16,3 mil. lei, ca o masura de sustinere a strategiei de dezvoltare a bancii.

Se vor emite 163.000.000 actiuni la un pret de emisiune de 0,1250 lei/actiune, format din valoarea nominala a unei actiuni de 0,1 lei/actiuni si o prima de emisiune de 0,0250 lei/actiune. Aceasta majorare cu aport in numerar din partea actionarilor este cea de-a doua din acest an, prima fiind finalizata in luna ianuarie, in suma totala de 35,8 mil. lei, inclusiv prima de emisiune.

Pe langa sustinerea dezvoltarii intense a activitatii bancii, majorarea de capital va fi folosita pentru asigurarea implementarii cu succes a proiectului aflat in plina derulare privind implementarea reglementarilor Acordului de capital Basel II.

Directorul general al BCC, Dr. Nicolaie Hoanta, este de parere ca noua majorare a capitalului va sustine dezvoltarea activitatii bancii si sporirea cotei de piata. Banca Comerciala Carpatica detine, la sfarsitul lunii septembrie a.c., o retea operatională de 233 unitati teritoriale, 195 de bancomate si 32 de automate de schimb valutar.

Sursa: Ecomunicate.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.