Creditul pentru exportatori

Activitate sustinuta de exportator necesita fonduri. Cand acestea nu se afla in contul firmei, primul ajutor vine de la o banca, prin acordarea unui credit.

Creditul pentru exportatori de la Eximbank se adreseaza operatorilor romani care desfasoara activitate de productie pentru export sau chiar export, in scopul satisfacerii nevoilor de finantare ale clientilor sau a anumitor nevoi ocazionale.

Un credit destinat acestei activitati se acorda in majoritatea cazurilor pentru un termen scurt, de pana la un an, sau mediu (cuprins intre un an si doi ani).

Creditele de export pot fi acordate in lei, euro sau dolari americani. Printre avantajele acestui tip de credite de la Eximbank se numara costurile negociabile, in functie de tipul si de valoarea finantarii, posibilitatea de a se opta intre un credit pe operatiune determinata sau o linie de credit in sistem revolving.

La acordarea creditelor de export se utilizeaza mai multe tipuri de garant ii, inclusiv politele de asigurare emise de banca insasi, ca instrumente specifice de diminuare a riscului de credit, alaturi de utilizarea celorlalte categorii de garantii. De altfel, garantiile Eximbank acopera 80% din valoarea creditului.

Sursa: BaniiNostri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.