Achizitii publice – intre legislatia nationala si cerintele finantatorului

Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, Romania aplica legislatia nationala adaptata la cerintele europene. In acelasi timp, anul 2007 este anul in care ONG-uri, companii, institutii publice, administratie publica, sindicate, patronate etc. beneficiaza in acelasi timp de fondurile
“clasice” ale UE (PHARE, Leonardo, etc), de fondurile guvernamentale si de cele structurale.

Indiferent de sursa de finantare nerambursabila, achizitiile prevazute in proiectele trebuie sa se conformeze legislatiei in vigoare in domeniul achizitiilor publice. Prin acest curs, FDSC va va dezvolta cunostintele si abilitatile necesare unui management eficient al achizitiilor publice.

La sfarsitul cursului, participantii:

– vor avea o intelegere mai buna a legislatiei nationale in domeniul achizitiilor publice;

– vor sti cum sa planifice si implementeze corect achizitiile publice in organizatia/institutia/compania in care lucreaza, evitand capcanele legislative;

– vor sti cum sa identifice cele mai bune solutii de a implementa un proiect respectand atat cerintele finantatorului(cu accent pe fondurile structurale), cat si legislatia in vigoare in domeniul achizitiilor publice.

Tematica acestui curs este urmatoarea:

– legislatia in vigoare in domeniul achizitiilor publice in Romania;

– rolul achizitiilor publice in proiectele finantate din fonduri PHARE si structurale;

– procesul achizitiilor publice; etape si instrumente;

– proceduri aplicate in domeniul achizitiilor publice, capcane si cai de evitare a acestora;

– cum sa alegem cea mai potrivita procedura pentru achizitii publice inca din momentul planificarii acestora, imbinand cu succes cerintele legislatiei nationale cu cerintele finantatorului;

– exemple de rea si buna practica din domeniul achizitiilor publice.

Cursul se adreseaza reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, sectorului de afaceri, institutiilor publice, partenerilor sociali si altor persoane interesate.

Tarif curs 540 RON/participant pentru cele 3 zile (18 ore) de training. Aceasta taxa de participare include: materialele de curs (suport de curs, fise de lucru, anexe, CD cu materialele in format electronic), pauzele de cafea si de pranz. FDSC nu asigura transportul si cazarea participantilor. (Cursul se desfasoara in Bucuresti).

Reduceri:

– 10% pentru organizatiile/institutiile care isi inscriu cel putin 3 reprezentanti la curs;

– 10% pentru persoanele fizice si reprezentantii organizatiilor/institutiilor care se inscriu pentru cel putin 3 cursuri (pe teme diferite) organizate de FDSC.

FDSC ofera participantilor consultanta gratuita prin e-mail, timp de 3 luni (de la incheierea cursului). Dupa 6 luni, Departamentul de training si consultanta al FDSC va evalua impactul cursului, modul in care participarea la aceste sesiuni de instruire a contribuit la imbunatatirea activitatii fiecarui cursant, in domeniul abordat in cadrul cursului la care a participat.

Inscrierea la curs se face in urma trimiterii catre FDSC (prin e-mail sau fax) a formularului completat si a documentului de plata. Cursul este organizat pentru min. 12 – max. 20 persoane.

Formular pentru inscriere

Ultima zi pentru inscrieri:

5 octombrie 2007 pentru cursul din 12-14 octombrie;

5 decembrie 2007 pentru cursul din 12-14 decembrie;

In urma inscrierii, participantii vor primi agenda cursului si informatii despre locatie.

Pentru mai multe detalii:

Andreea Sorescu, Training manager

Pentru mai multe informatii

Tel.: 021/310 01 77

E-mail: [email protected]

Sursa: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.