Finantare de 600.000 de euro pierduta de judet

Judetul Botosani a pierdut, pentru al treilea an consecutiv o finantare PHARE de aproximativ 600.000 de euro pentru proiectul “Impreuna pentru o educatie de calitate “, vizand imbunatatirea gradului de scolarizare a copiilor rromi sau din alte medii defavorizate.

Desi reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), Consiliului Judetean (CJ) si primariilor asteptau un raspuns favorabil, lucrurile nu au stat asa. Partea de cofinantare locala la bugetul proiectului reprezinta mai putin de 5%, iar criteriul 12 din grila administrativa nu este indeplinit.

In urma cu trei ani, intentia ISJ de a promova acest proiect nu a beneficiat de sprijinul conducerii CJ, care a motivat ca declaratia financiara a fost prezentata tarziu de conducerea inspectoratului. Pentru 2006, desi CJ a aprobat o contributie locala de 10%, respectiv 59.992 de euro, proiectul nu a primit finantare, pe motiv ca hotararea de CJ a venit prea tarziu. In acest an, prin proiect s-a solicitat o finantare de 536.000 de euro, pentru care trebuia o cofinantare locala de 5%. In sedinta din 31 ianuarie 2007 a fost promovat un proiect de hotarare prin care CJ se angaja sa asigure consultanta, asistenta logistica si tehnica, dar fara suport financiar. Proiectul de hotarare a fost redactat in baza recomandarilor conducerii Directiei de integrare europeana a CJ. In cadrul sedintei, la propunerea consilierilor Viorel Alexandru si Elena Condrei, consilierii au aprobat o contributie de 0,5%, insemnand 2.681 euro, si nici cu promisiunile de finantare ale primariilor vizate de proiect nu s-au strans banii necesari.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.