Neamt: Flaiser a semnat aproape 1200 de hartii necesare obtinerii unei finantari de 19 milioane euro

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) a petrecut trei ore semnand fiecare fila a primului proiect depus pentru accesarea de fonduri structurale.

Opt bibliorafturi de documentatie, in care au intrat aproximativ 1.200 de coli de hartie, reprezinta primul proiect care va fi depus pentru obtinerea de bani in vederea imbunatatirii infrastructurii de transport regional.

Primele proiecte vizeaza reabilitarea a trei drumuri judetene cu impact la nivelul regiunii. Intreaga documentatie care va fi transportata spre Piatra Neamt la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE) va cantari in jur de o tona.

Primul proiect, cel care a fost semnat vizeaza reabilitarea drumului care leaga judetul Iasi de Botosani, prin comunele Tiganasi, Vladeni, Sipote, Plugari, Flaminzi. Cel de-al doilea drum vizeaza modernizarea DJ 208, care leaga judetul Neamt de Suceava, prin Mircesti, Stolniceni-Prajescu, Pascani, Valea Seaca, Lespezi. Al treilea drum este DJ248 Iasi – Vaslui, care uneste Ciurea, Mogosesti, Grajduri si Scinteia.

Reprezentantii CJ au apreciat ca, daca totul decurge conform programului, in cursul anului viitor ar putea incepe lucrarile.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.