Organizatiile din Romania au castigat in 2007 proiecte europene in valoare de 800.000 euro

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a organizat joi, 10 aprilie 2008, Ziua Informarii eContentplus. La eveniment au fost prezenti secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei, Zoltan Somodi si Ofiterul de Proiect din partea Comisiei europene, Ray Hudson.

De asemenea, au participat reprezentanti ai 30 de organizatii si companii autohtone, interesate sa participe la Apelul pentru Propuneri din 2008.

“Incurajam participarea la Apelul pentru Propuneri de anul acesta a organizatiilor din Romania, deoarece o astfel de experienta este benefica in perspectiva integrarii afacerilor romanesti in spatiul comunitar, si poate ajuta la intelegerea mecanismelor programelor actuale si viitoare gestionate de Comisia europeana”, a declarat secretarul de stat, Zoltan Somodi.

“Conform estimarilor in cadrul Apelului din 2007, Romania a participat cu 27 de proiecte la programul eContentplus, dintre care 9 au fost declarate eligibile. Valoarea totala estimativa a finantarii este de 800.000 de euro”, a mai precizat el.

eContentplus este un program al Comunitatii europene, prin care sunt oferite fonduri pentru dezvoltarea produselor cu continut digital la nivelul intregii europe. Programul se adreseaza atat mediului privat, cat si sectorului public, cu conditia ca activitatea sau proiectele vizate sa corespunda tematicii propuse de Comisia europeana.

Bugetul total al programului in 2008 este de aproximativ 42,5 milioane euro, avand ca scop producerea, folosirea si distribuirea de continut digital european, precum si promovarea diversitatii lingvistice si culturale in cadrul retelelor globale.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.