Peste 95 milioane de euro, pentru Regiunea Centru

Agentia pentru Dezvoltare Regionala “Centru”, cu sediul in Alba Iulia, a gazduit lansarea pentru judetele Alba, Mures si Sibiu a licitatiei de proiecte pentru Axa prioritara 2 a Programului Operational Regional.

Regiunea “Centru”, care cuprinde sase judete, dispune, prin aceasta axa, de un buget de 95,56 milioane de euro pentru a fi finantate proiecte ce vizeaza “Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”. Potentialii beneficiari eligibili pe aceasta axa sunt administratiile publice locale, asociatiile de dezvoltare comunitara, precum si parteneriatele intre autoritatile publice locale.

Prin proiectele depuse, potentialii aplicanti pot solicita o finantare cu o valoare totala (cheltuieli eligibile, neeligibile si TVA) de cel putin un milion de euro, dar nu mai mult de 40 de milioane de euro.
Principiul alocarii fondurilor este “primul venit, primul servit”, iar cererile de finantare se vor primi continuu pana la contractarea integrala a fondurilor alocate.

Finantarea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei acopera 98% din cheltuielile eligibile pe proiect. Beneficiarul va trebui sa dispuna pentru acoperire de 2% din cheltuielile eligibile pe proiect, precum si de bugetul aferent cheltuielilor neeligibile.
Domeniul de interventie al axei prioritare 2 vizeaza, prin finantarea acordata proiectelor, reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, a strazilor urbane, precum si constructia/reabilitarea soselelor de centura cu statut de drum judetean.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.