Finantare cu dobanda subventionata

Creditul poate fi contractat pentru sume de maxim 1,5 milioane de euro. Dobanda este fixa pe toata durata contractului, cuprinsa intre 4 si 7%, dar urmeaza sa fie stabilita in functie de client.

Banca de Import-Export a Romaniei, Eximbank, a lansat un produs de finantare cu dobanda subventionata, prin intermediul caruia firmele romanesti vor putea accesa fonduri de pana la 1,5 milioane de euro, echivalentul in lei, pe o perioada de maxim cinci ani.

Prin acest produs sunt sustinute domeniile spre care se duc fondurile structurale, respectiv infrastructura, dezvoltarea regionala, cercetare si dezvoltare, protectia mediului si intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri). Dobanda pentru produsul lansat recent va fi fixa, intre 4% si 7%, in functie de client.

Firmele care doresc sa acceseze aceste finantari nu trebuie sa inregistreze pierderi, sa aiba restante la centrala riscurilor bancare sau o situatie in dificultate.

De asemenea, firmele trebuie sa contribuie cu cel putin 20% la finantare. Printre domeniile considerate neeligibile se numara agricultura primara, pescuitul si acvacultura, product ia de armament, jocurile de noroc si tranzactiile imobiliare.

Sursa: Banii Nostri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.