Oameni de afaceri judecati pentru o frauda de peste 80.000 de euro din fonduri PHARE

Doi oameni de afaceri au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, fiind acuzati de o frauda de 81.000 de euro din fonduri PHARE.

La 31 martie 2004, S.C. Modern Turism & Catering S.R.L. Braila, reprezentata de Georgian Oprisan, a incheiat un contract de grant in valoare de 147.975 euro, din care 88.000 euro reprezentau finantare nerambursabila din fonduri PHARE. Contractul s-a incheiat ca urmare a aprobarii cererii de finantare depuse de societate in cadrul Programului de restructurare a intreprinderilor si de reconversii profesionale.

Ulterior, in perioada septembrie – octombrie 2004, in calitate de administrator al S.C. Modern Turism & Catering S.R.L, Oprisan a prezentat la Biroul R.I.C.O.P. Galati mai multe documente inexacte, declaratii vamale, certificate de origine a bunurilor privind provenienta mai multor echipamente care compuneau o linie de panificatie achizitionata in cadrul proiectului intitulat “Modern – o noua provocare pe linia panificatiei”.

Astfel, acesta a obtinut pe nedrept fonduri europene nerambursabile in valoare de 81.000 euro. In aceeasi perioada, Liviu-Alexandru Negreanu-Arboreanu, in calitate de reprezentant al Top Sweets Industrie T.S.I. S.R.L. si S.C. Lear Comimpex S.R.L, l-a ajutat pe Georgian Oprisan in demersurile acestuia de a ascunde provenienta reala a unor echipamente achizitionate in cadrul proiectului, punandu-i la dispozitie lui Oprisan documentele false. Dosarul a fost inaintat Judecatoriei Sectorului 3 din Bucuresti.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.