Slatina: Centrul civic al municipiului va fi modernizat

Slatina va avea, peste un an, un centru civic modern, in acord cu noile tendinte din capitalele europene, dupa cum promit autoritatile locale, care spun ca investitia se va ridica la 4,5 milioane de euro.

Potrivit primarului municipiului Slatina, Darius Valcov, refacerea din temelii a centrului orasului va cuprinde zona dintre magazinul Oltul, Aleea Independentei, Casa de Cultura a Sindicatelor si str. Vederii.

Valcov a spus ca in acest perimetru vor fi amenajate nu mai putin de patru fantani arteziene muzicale. Investitia prevede disparitia traditionalului platou verde dintre magazinul Oltul si Casa de Cultura a Sindicatelor, ce va fi inlocuit cu o piateta placata cu granit, destinata exclusiv traficului pietonal. Tot aici va fi amplasat si un videoproiector, care va rula in centrul piatetei imagini din istoria lumii.

Darius Valcov a precizat ca intreaga lucrare ar trebui sa dureze, potrivit caietului de sarcini, un an, in conditiile in care firmele ce lucreaza la aceasta investitie respecta termenul de predare, daca nu chiar sa fie mai expeditive. La final, Slatina va avea cu adevarat un centru civic modern, care va uni orasul nou de cel istoric, datand din secolul al XIX-lea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.