Banii europeni, asteptati cu sufletul la gura

Pentru a putea finanta toate proiectele eligibile existente, Agentia de Dezvoltare Regionala Vest ar avea nevoie de 900 milioane euro.

Consiliile judetene din Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis au fost cele mai active la acest capitol, majoritatea proiectelor avand ca aplicant aceste institutii. Cel mai bine plasat in topul proiectelor finantabile este judetul Caras-Severin, care a scris proiecte eligibile in valoare de peste 108 milioane de euro.

Planul Operational Regional are ca principal scop stimularea dezvoltarii regionale.

Fondurile acordate prin acest plan sunt structurate in mai multe categorii cu destinatie precisa. Cea mai importanta directie de dezvoltare este stimularea cresterii durabile a oraselor ca poli urbani.

Banii din POR mai vizeaza infrastructura regionala si locala de transport. Imbunatatirea infrastructurii sociale alaturi de dezvoltarea mediului de afaceri regional este o alta tinta. Programul Operational Regional mai sustine proiecte legate de turism. Aceste domenii finantate sunt incadrate in sase axe. Banii trebuie accesati in perioada 2007 – 2013.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.