Parcuri logistice de 5 miliarde de euro

Clujul ar putea fi cuprins intr-o retea nationala initiata de compania olandeza Archicom.

O investitie de 5 miliarde de euro, bani pe care olandezii i-au castigat printr-un proiect cu finantare europeana, ar urma sa se implementeze in jurul oraselor mari din Romania. La Cluj zona cea mai propice ar fi la limita dintre comunele Apahida si Jucu.

Olandezii au castigat o finantare de aproximativ 5 miliarde din fonduri europene si vor sa dezvolte acest proiect in Romania. Ei au in spate semnaturile a 500 de societati din intreaga lume dispuse sa isi desfaca marfurile in parcul logistic.

Romania vine cu terenul necesar investitiei, ei pun in aplicare proiectul, iar Tetarom ramane sa administreze viitorul parc logistic.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ), Marius Nicoara, recunoaste ca a purtat discutii cu reprezentantii Archicom pe marginea amenajarii unui parc logistic.

Directorul Tetarom spune ca din studiile pe care le-a facut cea mai propice locatie pentru amenajarea unui parc logistic este la limita dintre Apahida si Jucu, in zona de confluenta a drumului european cu centura de ocolire Bulevardul Muncii – Apahida, dar si cu noua autostrada urbana. 200 de hectare ar fi suficiente.

Sursa: Ziua de Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.