Timisoara, fara proiecte europene

Administratia Ciuhandu nu a depus pana acum niciun proiect pe programul operational regional pentru a accesa fonduri europene.

Pe soselele din Timisoara se va putea circula fluent, semafoarele vor avea softuri si camere video, vor exista gari la fiecare 8 km, in timp ce in zonele istorice, cladirile vor fi frumos renovate, in centru vor misuna turistii, iar Gradina Zoologica va fi cea mai moderna din tara.
Acesta sunt planurile pe hartie cu care municipalitatea se mandreste si incearca sa iasa in fata.

Realizarea acestora costa sute de milioane euro, bani pe care Consiliul Local nu ii are. Uniunea Europeana vine in sprijinul Romaniei, o tara nou-integrata, cu bani pe care sa ii foloseasca atat in infrastructura, cat si in mediul privat, bani de care administratia Ciuhandu nu se intereseaza.

De la lansarea Planului Operational Regional, au fost depuse numai cateva proiecte la Agentia de Dezvoltare Regionala. ADR monitorizeaza toate planurile si intentiile de finantare pe care le au consiliile locale sau judetene din regiune.

La Timisoara, supriza vine din partea Primariei, care nu doar ca nu a depus inca niciun proiect, ci nu se afla in stadiu avansat decat cu unul dintre acestea, cel legat de dezvoltarea Gradinii Zoologice. Administratia Ciuhandu a schitat, fara a depune, doar un proiect de 776 de mii de euro.

Unul din proiectele ce se pregateste a fi lansat pentru finantare, in Planul Operational Regional, este legat de reabilitarea cartierelor istorice. Pentru asta, vor fi incluse doua proiecte in unul singur si vor fi asezate pe masa consilierilor locali, la sfarsitul acestei luni.

Este vorba de aprobarea studiului de fezabilitate pentru proiect si co-finantarea lui, in cazul in care va primi bani din fondurile structurale.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.