Tariceanu recomanda renuntarea la subventiile din agricultura

Premierul Tariceanu a declarat, la inceputul sedintei de Guvern de ieri, adresandu-se ministrului agriculturii, ca doreste sa se renunte cat mai repede la subventionarea produselor agricole, practicata timp de 15 ani, in favoarea investitiilor in tehnologizarea agriculturii.

“Avand in vedere posibilitatile din ce in ce mai mari de finantare a agriculturii, imi doresc sa contribuim in mod esential la schimbarea modului in care s-au folosit banii in agricultura. Acest lucru s-a amorsat deja, se intampla de peste doi ani, dar vreau sa continuam. Sa renuntam cat se poate de repede la ceea ce a fost practicat 15 ani: subventionarea diferitelor produse in agricultura”, s-a adresat premierul ministrului Agriculturii, Dacian Ciolos, care participa la prima sedinta de Guvern dupa investire.

“Acest lucru nu a reusit sa creasca competitivitatea agriculturii romanesti (subventionarea produselor n.r.). Investitiile care s-au facut de doi ani – suntem in al treilea an – s-au orientat catre tehnologizare, dotare cu echipamente, astfel incat agricultura sa devina o zona de produse cu valoare adaugata importanta”, a adaugat Tariceanu.

Premierul i-a urat bun venit noului ministru, i-a facut o scurta prezentare in fata celorlalti membri ai Cabinetului si l-a sfatuit sa nu renunte la doctorat, desi va avea foarte putin timp la dispozitie, ca ministru.

“L-am sfatuit sa nu abandoneze pentru ca e ministru, stiu ca o sa aiba timp foarte putin”, a spus Tariceanu. Guvernul aloca, in prezent, subventii fie sub forma platilor la hectar fie sub forma ajutoarelor de stat pentru sectorul vegetal si zootehnic.

Sursa: ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.