Agricultura cu 65 de bani

Reducerea accizei pentru motorina utilizata in agricultura, cu 65 de bani/litru, ii nemultumeste pe fermieri. Acestia considera ca este un ajutor insuficient si nici nu se compara cu ajutorul dat de statele din Vest, unde motorina din agricultura se achizitioneaza ca jumatate de pret.

De asemenea, agricultorii ameninta ca vor realiza proteste in cazul in care situatia nu se va schimba.

Marcel Cucu, presedintele Ligii Asociatiei Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) a declarat ca reducerea accizei ajuta foarte mult, ca orice sprijin din partea statului de altfel, insa ce a oferit statul este mult mai putin decat ce au cerut ei.

In alte tari din Uniunea Europeana reducerea accizelor este mult mai evidenta decat in Romania si este pacat ca o tara cu un potential agricol ca al nostru sa se lupte doar pentru supravietuire.

Oficialii Executivului au declarat ca pentru motorina utilizata in agricultura, la efectuarea lucrarilor agricole mecanizate, se aplica o acciza redusa de 80,971 euro/1.000 litri, respectiv de 0,27 lei/litru.

Sprijinul financiar rezultat dintre acciza redusa si cea standard este de 193,654 euro/1.000 litri, respectiv 0,65 lei/litru.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.