Facilitati pentru locurile de munca infiintate in domenii cheie

Investitorii care vor crea locuri de munca vor putea primi de la buget pana la 2.000 de euro pentru fiecare post creat, precum si de reduceri de dobanda la unele credite. Potrivit lui Varujan Vosganian, ministrul Economiei si finantelor, proiectul de lege este in conformitate cu legislatia comunitara in privinta ajutoarelor de stat si va fi transmis spre dezbatere in Parlament la inceputul lunii noimbrie.

Contributiile financiare acordate sub forma facilitatilor sunt cuprinse intre 250 si 2.000 euro, in functie de zona de dezvoltare economica unde se face investitia.

Legea stabileste trei zone in funtie de care Produsul Intern Brut (PIB), rata somajului si gradul de dezvoltare economica. in prima zona sunt incluse judetele in care PIB-ul pe locuitor este mai mic cu peste 20% decat valoarea nationala si in care rata somajului este mai mare cu cel putin 20% decat rata nationala. A doua zona include judetele in care PIB-ul pe fiecare locuitor este mai mic cu 10% fata de cel national, iar rata somajului este mai mare cu minimum 10% fata de situatia tarii.

Judetele in care nivelul PIB-ului pe locuitor este mai mic decat valoarea calculata la nivel national, iar rata somajului este mare decat rata somajului inregistrat la nivel national sunt incadrate in zona a treia.

Vor beneficia de facilitati investitiile de minimum un milion de euro, care sa creeze minim 200 de locuri de munca directe. Pentru a beneficia de facilitati investitorii de la prima categorie trebuie sa mentina investitia 10 ani de la data finalizarii proiectului, cei de la categoria a doua de 7 ani, iar pentru ultima categorie minimum 5 ani.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.