250 milioane euro pentru transformarea centrului Bucurestiului

Centrul Capitalei, zona cuprinsa intre Piata Revolutiei, Universitate, strada Lipscani si Piata Unirii, ar putea fi transformata in urmatorii 10 ani intr-o zona pietonala, iar costurile estimate sunt de circa 250 milioane Euro.

Un grup de arhitecti sociologi, istorici urbanisti si geografi de la Universitatea de Arhitectura Ion Mincu au realizat, in colaborare cu universitatea franceza din Lyon, un proiect de transformare a zonei centrale a Bucurestiului intr-un spatiu pietonal, circulatia rutiera urmand sa fie redusa cu pana la 80% la suprafata si mutata in subteran. De asemenea, planul prevede construirea unor pasaje rutiere.

Este nevoie ca Bucurestiul sa aiba o strategie de dezvoltare a Centrului istoric pe o perioada de circa 10 – 15 ani. Primaria realizeaza deja un proiect amplu de reabilitare a centrului istoric, proiectul pilot fiind gestionat de autoritatile municipale. Proiectul pilot, care cuprinde zona situata in jurul strazii Lipscani, va fi extins cu alte cinci proiecte, doua dintre acestea urmand sa fie finantate din fonduri Europene.

In cadrul Programului Operational Regional, sunt prevazute fonduri in valoare de 1,3 miliarde Euro pentru dezvoltare urbana in perioada 2007 – 2013.

Sursa: TopBusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.