Iasi: Birocratia BERD amana refacerea liniilor de tramvai

Reabilitarea celor 16 kilometri de linie de tramvai intarzie din cauza birocratiei impuse de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Conducerea Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iasi a anuntat ca este posibil ca in cursul acestei luni sa organizeze licitatia pentru desemnarea constructorului ce va efectua lucrarile de reabilitare a 16 km de linie de tramvai. In urma conditiilor impuse de oficialii BERD, sefii RATP au organizat o licitatie pentru desemnarea firmelor de consultanta care urmeaza sa intocmeasca raportul de evaluare privind documentatia si ofertele depuse de cele patru firme de constructii care deocamdata au fost acceptate pentru faza finala de selectie.

Firmele SC Sistra SA si SC Metro SA, care au castigat dreptul de a oferi consultanta cu privire la proiectul de reabilitare a 16 km de linie de tramvai finantat de BERD, au intocmit saptamana trecuta un raport de evaluare cu privire la documentatia si ofertele depuse de cele patru firme ramase in cursa pentru efectuarea lucrarilor.

Daca oficialii Bancii vor fi de acord cu continutul acestui raport, atunci in cel mult 15 zile se ca organiza licitatia pentru adjudecarea firmei care va efectua lucrarile de adjudecare.

E posibil ca reprezentantii BERD sa ceara o reevaluare a unor date tehnice, deoarece raportul a fost intocmit in functie de oferta tehnica depusa in urma cu o luna.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.