Canalizarea din Ploiesti va fi reabilitata pana in 2012

Primaria municipiului Ploiesti intentioneaza sa extinda si sa reabiliteze reteaua de canalizare din municipiu, lucrarile fiind estimate a se derula pana in anul 2012.

Reprezentantii Primariei sustin ca sistemul de canalizare a municipiului este proiectat la inceputul secolului trecut. Retelele de canalizare existente deservesc 90% din populatia orasului, in conditiile in care majoritatea cetatenilor locuiesc la bloc. Raman o problema, potrivit edililor, strazile unde sunt gospodarii individuale, unde nu exista canalizare.

Reteaua de canalizare functioneaza, la Ploiesti, in sistem unitar, pluvial si menajer, si are o lungime de aproximativ 245 km. Specialistii municipalitatii au o strategie care prevede realizarea canalizarii in concordanta cu celelalte lucrari de modernizare si reabilitare care sunt planificate sa se execute, in urmatorii ani, la capitolul dezvoltarea infrastructurii stradale a orasului.

In perioada 2000-2006, au fost executate retele de canalizare in lungime de peste 17 km. In acest an, Primaria Ploiesti si-a propus sa creeze retele de canalizare in lungime de peste sapte km, iar pentru perioada 2008-2012 acest program prevede executarea de retele de canalizare in lungime de aproximativ 96 km. Costurile acestor lucrari vor fi suportate din bugetul local. Valoarea totala a lucrarilor de extindere retea de canalizare, in perioada 2008-2012, este de aproximativ 24 de milioane de euro si cuprinde executia retelelor de canalizare, inclusiv racorduri.

Studiile de fezabilitate vor fi elaborate pana la sfarsitul lunii noiembrie. Cetatenii din Ploiesti sunt invitati de edili sa se informeze, despre programul de extindere si reabilitare a retelelor de canalizare si despre evolutia lucrarilor, pe site-ul Primariei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.