Proiecte de 71 mil. euro pentru drumuri judetene

Refacerea a patru drumuri judetene si a infrastructurii rutiere din statiunea balneara Amara necesita fonduri de 71,4 mil. euro, potrivit proiectelor depuse de primarii la agentiile de dezvoltare regionala (ADR) pentru obtinerea de fonduri europene prin intermediul Programului Operational Regional (POR) in cadrul axei prioritare 2, privind reabilitarea infrastructurii la nivel judetean sau regional.

Buget total al programului este de 876 de milioane de euro, disponibil pana in 2013. Cel mai mare proiect dintre cele cinci depuse este cel de reabilitare si modernizare a drumurilor judetene 282C, 282 si 282B, care fac legatura intre Iasi si Botosani, cu o valoare totala de 18,9 milioane de euro.

Acesta este urmat ca valoare de executie de reabilitarea drumului judetean 2018, proiect in valoare de 18,1 mil. euro, a DJ 132, Brasov-Vlahita, in valoare de 17,2 milioane de euro si de reabilitarea limitei judetene Arad, respectiv DJ 682 Arad-Sannicolau Mare, care va costa 12,7 mil. euro. Pentru refacerea strazilor din statiunea balneara Amara sunt necesari 4,5 milioane de euro, conform proiectului depus de primaria locala.

Lansarea oficiala a depunerilor de proiecte pe aceasta axa a fost pe 10 septembrie, beneficiarii eligibili fiind autoritatile locale sau asociatiile de dezvoltare intercomunitara care vor sa obtina finantare pentru refacerea infrastructurii rutiere judetene. Valoarea proiectelor trebuie sa fie cuprinsa intre unu si 40 mil. euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.