Subventiile UE pentru agricultura, vanate de rechini

Asociatul lui Omar Hayssam, prietenul din copilarie al lui Adrian Nastase si doi miliardari cu dosare penale vor pune mana pe milioane de euro din fondurile comunitare.

Subventiile pentru agricultura acordate Romaniei de Uniunea Europeana au provocat inghesuiala la ghiseele Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA). Data limita pentru depunerea cererilor de subventionare a fost 25 iunie.

In cea mai recenta editie, revista “Capital” a dezvaluit topul primelor zece firme romanesti care au solicitat fonduri de 15,5 milioane de euro pentru agricultura. Nume controversate precum cel al lui Culita Tarata, Ioan Niculae sau Angela Toncescu se afla in spatele companiilor care vor beneficia curand de finantari: 50 de euro pentru fiecare hectar – subventie UE, plus 30 de euro de la bugetul de stat. Cei 80 de euro la hectar reprezinta o miza importanta pentru marii mosieri ai tarii.

In topul solicitantilor de fonduri comunitare au fost identificati alti doi afaceristi consacrati in clientela economica a guvernarii PSD. Unul dintre ei este libanezul Jihad Ibrahim El-Khalil, un apropiat al lui Omar Hayssam (acuzat de terorism). Celalalt e Marin Bucur, patronul Casei Capsa, prietenul din copilarie al ex-premierului Adrian Nastase.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.