Rezerve mai mari cu peste jumatate de miliard de euro la BNR

Rezervele BNR au crescut cu peste jumatate de miliard de euro, in martie, iar valoarea rezervei de aur a crescut la 1,11 miliarde euro. In luna martie rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au crescut cu 554,6 milioane de euro, ajungand pana la 12,56 miliarde de euro, pe seama cumpararilor bancii centrale, veniturilor din administrarea rezervei si altor elemente.

Potrivit comunicatului BNR, intrarile din luna martie au fost de 933,9 milioane de euro, reprezentand cumparari din piata valutara, venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului si altele.

De asemenea, BNR a consemnat iesiri de 379,3 milioane de euro, sub forma de plati scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, cotizatii, comisioane bancare. Valoarea rezervei de aur a crescut usor, la 1,11 miliarde de euro, cantitatea de metal pretios ramanand constanta, la 105 tone. Pana la sfarsitul anului 2005, platile scadente in contul datoriei publice externe si garantate insumeaza 1,19 miliarde de euro.

Sursa: , Adevarul online, 05 aprilie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.