Ce solutii exista pentru cei care au creditele in franci elvetieni

franci-elvetieni.jpg

CapraruDomnul Bogdan Capraru vorbeste, intr-un interviu acordat ZF, despre posibilele solutii care ar exista in cazul persoanelor care au contractate credite in valuta elvetiana:

De curand, asistam din nou la o inflamare pe tema creditelor in franci elvetieni, ca urmare a deprecierii substantiale a leului in raport cu moneda elvetiana. Cauza o reprezinta decizia bancii centrale a Elvetiei de a renunta la pragul minim de curs de 1,2 franci/euro, in vigoare din 2011. Peste noapte, cei cu credite in franci s-au trezit cu rate mai mari cu aproximativ 20%, unii fiind in imposibilitatea de a le mai plati.

Solutiile nu au intarziat sa apara! Desigur, unele dintre propunerile de rezolvare a situatiei nu sunt lipsite de populism si rupte de fundamentele pietei. Mai mult, pot expune sistemul bancar la hazard moral, atat din partea clientilor, cat si a bancilor. Ceea ce trebuie inteles este faptul ca orice decizie acum trebuie privita si pe termen lung, trebuie analizata prin prisma tuturor consecintelor pe care le-ar putea implica...”

Mai multe detalii: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.