Bacau: Despagubiri pentru culturile distruse de seceta

La inceputul lunii octombrie, Guvernul a dat hotararea 1202, prin care se acorda o sprijin pentru agricultorii care au fost pagubiti de seceta excesiva si prelungita din acest an. Actul normativ face referire doar la cultivatorii de porumb si floarea soarelui. Sprijinul financiar din partea Guvernului este de 750 de lei pentru un hectar cultivat cu porumb si 700 de lei pentru unul cultivat cu floarea-soarelui. Aceste sume se acorda doar pentru suprafetele afectate in proportie de suta la suta.

Astfel, bacauanii care au suferit de pe urma secetei din aceasta vara vor primi bani din partea Guvernului pentru fiecare hectar calamitat. Masura este valabila numai pentru cei care au culturile asigurate si pot face dovada cheltuielilor facute cu insamantatul si aratul.

Pentru suprafetele calamitate partial, se va face o evaluare, iar agricultorii vor primi o suma direct proportionala cu nivelul de cultura afectat. Potrivit datelor DADR, bazate pe inspectii si raportari din teren, in judetul Bacau, in acest an s-au cultivat 84.433 de hectare cu porumb si 3.697 de hectare cu floarea-soarelui. Dar, cea mai mare parte a acestora, cultivata mai ales de micii producatori, nu a fost asigurata.

Sursa: , Evenimentul, 26 octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.