Printul de Liechtenstein, cel mai mare beneficiar de subventii agricole UE in Austria

Fundatia extrem de bogatului print de Liechtenstein, Hans-Adam II, este, cu 1,7 milioane de euro, cel mai important beneficiar al subventiilor agricole acordate in 2006 de Uniunea Europeana Austriei.

Un purtator de cuvant al Ministerului Agriculturii a refuzat sa comenteze aceasta informatie. Fundatia printului detine in Austria, pe langa mai multe palate vieneze care adapostesc o importanta colectie de picturi, numeroase alte proprietati, printre care domeniul agricol de la Wilfersdorf (vest).

Fundatia printului a fost cel mai mare benficiar de fonduri agricole UE si in anii anteriori, cu sume intre 1,4 si 1,7 milioane de euro pe an. Dupa print, alti beneficiari importanti de fonduri europene pentru agricultura sunt aristocrati austrieci care detin terenuri agricole intinse in tara, dar si Biserica Catolica.

Uniunea Europeana a platit 1,6 miliarde de euro sub forma de subventii unui numar de 144.000 de intreprinderi agricole din Austria. Doar 4% din aceasta suma a mers la agricultorii cei mai saraci din tara, tarani de la munte din estul Austriei, care au loturi mici de pamant. In 2006, intreprinderile lor au primit in medie subventii de 1.603 euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.