A fost depus primul proiect pentru POR

Premiera la nivel national: primul proiect pe Regio – Programul Operational Regional a fost depus in Regiunea Centru de catre Consiliul Judetean Harghita si vizeaza reabilitarea DJ 132.

Lansarea unei licitatii deschise reprezinta momentul de start pentru depunerea proiectelor de catre potentalii aplicanti. Cu exceptia domeniului 4.3 destinat dezvoltarii micro-intreprinderilor, unde vor fi date termene de depunere a proiectelor, pentru restul domeniilor majore de interventie licitatiile sunt cu cerere deschisa si depunere continua, respectiv proiectele se evalueaza pe masura ce se depun, iar finantarile se acorda in functie de fondurile disponibile la nivel regional.

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si al Locuintelor a anuntat lansarea la sfarsitul lunii octombrie a licitatiilor de proiecte pe alte doua domenii majore ale Axei prioritare 3- “Imbunatatirea infrastructurii sociale” a Programului Operational Regional. Odata anuntata lansarea, Consiliile Judetene din cele sase judete ale regiunii Centru vor putea depune proiecte pe cele doua domenii de interventie, respectiv domeniul 3.1 “Reabilitarea/ modernizarea /echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate” si domeniul 3.3 “Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta”.

In luna noiembrie este prevazuta lansarea a altor trei domenii majore de interventie dupa cum urmeaza:

– domeniul 3.2 ce vizeaza “Reabilitarea /modernizarea /dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”;

– domeniul 3.4 “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”;

– domeniul 5.1 ce vizeaza “Restaurarea si valorificarea durabila a patromoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe”.

Lansarea celorlate axe si domenii de interventie, respectiv Axa 4 -“Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri local si regional” cu cele trei domenii de interventie si domeniile doi si trei din axa prioritara 5 destinata dezvoltarii durabile si promovarii turismului, sunt prevazute a avea loc pana la sfarsitul anului 2007.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.