Solutii comune pentru granitele comune

Cu ocazia aniversarii Zilei Internationale a Marii Negre, a avut loc la Mamaia, Conferinta Regionala “Cooperarea la Marea Neagra intre prioritate si necesitate”.

In cadrul manifestarii, reprezentantii Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor au prezentat oportunitatile de dezvoltare in zona sustinute prin Programul de Cooperare in Bazinul Marii Negre ENPI – CBC 2007 – 2013.

Obiectivul global al programului este de a sprijini dezvoltarea economica si sociala sustinuta in regiunile din bazinul Marii Negre, bazata pe parteneriate regionale solide si stransa cooperare. La nivel european, programul de cooperare transfrontaliera, are ca parteneri 10 state din bazinul Marii Negre: Romania, Bulgaria, Grecia, Rusia, Turcia, Ucraina, Armenia, Azerbaijan, Georgia si Moldova.

Programul se adreseaza autoritatilor publice locale si regionale, agentiilor de dezvoltare, mediu si turism, camerelor de comert, ONG-urilor, institutiilor de invatamant si culturale.

Fondurile sunt asigurate prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI), instrument care sprijina implementarea Politicii Europene de Vecinatate in tarile partenere. Statele participante in program trebuie sa asigure 10% din finantare, la nivel de proiecte (sursele pot fi: buget de stat si buget beneficiari). Bugetul alocat este de 18.862.000 Euro (17.035.000 Euro ENPI si 1.557.000 Euro co-finantare nationala).

In acest moment, programul al carui coordonator este Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, se afla in proces de finalizare si aprobare interna in cadrul statelor partenere si va fi trimis spre aprobare catre CE in perioada noiembrie – decembrie 2007.

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.