Banii de la UE, tot mai aproape de Romania

Comisia Europeana va aproba in cursul acestei saptamani ultimele doua programe sectoriale ale Romaniei: POS Dezvoltarea Resurselor Umane si cel pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative. Pentru cele doua programe vor fi alocate fonduri europene in valoare de peste 3,6 milioane de euro, la care se adauga contributia nationala de aproximativ 640 miloane de euro.

Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane are drept scop imbunatatirea sistemului de educatie, a spiritului antreprenorial si a egalitatii de sanse pe piata muncii. Institutiile de invatamant, absolventii, persoanele care au parasit scoala si vor sa-si gaseasca un loc de munca sau sa-si continue studiile pot fi beneficiarii acestui program. Pana in 2013, Bruxelles-ul va pune la dispozitia Romaniei 3,476 milioane de euro, la care se adauga 613 milioane de euro contributia nationala.

Dezvoltarea capacitatii administrative este un alt domeniu pentru care vor fi alocate alte milioane de Euro. Se urmareste crearea unei administratii publice eficiente, dar si imbunatatirea managementului institutiilor publice si, pe de alta parte, servicii publice de calitate si descentralizare. Institutiile publice, administratia publica locala si chiar universitatile sunt beneficiarii acestui program. Comisia va debloca, astfel, peste 200 milioane de euro.

La inceputul lunii iulie, CE a aprobat celelalte programe operationale pentru transport, mediu, asistenta tehnica, cresterea competitivitatii economice si Programul Operational Regional.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.