700 mil euro, finantare europeana pentru Regiunea Nord-Est

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor – dl. Laszlo Borbely, Directorul General al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor – dl. Gabriel Friptu, Presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est – dl. Dragos Benea si Directorul General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est – dl. Constantin Apostol, au lansat la Piatra Neamt, la nivelul Regiunii Nord-Est, Programul Operational Regional 2007 – 2013.

Astfel, 724,09 milioane de Euro devin disponibile pentru Regiunea Nord-Est pentru perioada 2007 – 2013.

“Regiunea de dezvoltare Nord-Est beneficiaza de cea mai mare alocare financiara prin Programul Operational Regional, 724 milioane Euro pentru perioada 2007-2013. Sunt fonduri importante pe care sper ca regiunea va reusi sa le acceseze integral, mai ales ca este cea mai putin dezvoltata. Repartizarea fondurilor disponibile prin Programul Operational Regional s-a realizat astfel incat sa sustina dezvoltarea echilibrata a tuturor regiunilor Romaniei, acordand in acest scop prioritate zonelor mai slab dezvoltate, pentru a impiedica cresterea disparitatilor economice si sociale. Cei care solicita finantare trebuie sa se asigure ca au capacitatea de a implementa proiectele propuse si ma refer in primul rand la resursele umane. Deasemenea, proiectele trebuie sa se incadreze in viziunea strategica de dezvoltare a regiunii”, a declarat Dl. Ministru Laszlo Borbely cu ocazia lansarii.

“Luand in considerare indicatorii de dezvoltare socio-economica si nivelul ridicat de absorbtie a fondurilor de pre-aderare, s-a stabilit pentru Regiunea Nord-Est cea mai mare alocare financiara, reprezentand 16,32 % din totalul fondurilor derulate prin acest program. Acest fapt ne motiveaza si ne responsabilizeaza in acelasi timp. ADR Nord-Est incurajeaza potentialii beneficiari sa depuna proiecte cu o fundamentare clara, cu obiective realiste si sa lucreze cu specialisti pregatiti si motivati pentru implementarea lor, pentru a asigura un nivel ridicat de absorbtie a fondurilor derulate.” a declarat Directorul General al ADR Nord-Est, Dl. Constantin Apostol cu aceeasi ocazie.

Programul Operational Regional reprezinta programul prin care Uniunea Europeana finanteaza proiecte locale si regionale in Romania in perioada 2007-2013. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est va implementa acest program in Regiunea Nord-Est, asa cum a fost stabilit prin Acordul Cadru privind delegarea atributiilor de la minister – in calitate de Autoritate de Management la ADR Nord-Est – in calitate de Organism Intermediar pentru POR.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.