25 milioane euro pentru restructurarea si reconversia podgoriilor

Comisia Europeana va aloca Romaniei putin peste 25 de milioane de euro pentru restructurarea si reconversia a 3.000 de hectare de podgorii, in anul de comercializare 2007-2008, se arata intr-un comunicat al forului european.

Bugetul alocat tarii noastre pentru aceasta masura reprezinta aproape 5% din total, Romania fiind al cincelea stat din UE dupa valoarea finantarii.

Obiectivul acestui program este adaptarea productiei la cererea pietei. Acesta prevede reconversia soiurilor, replantarea podgoriilor si imbunatatirea tehnicilor de gestionare a podgoriilor. Sistemul nu prevede inlocuirea normala a podgoriilor ajunse la finalul ciclului lor natural de viata.

Potrivit Regulamentului Consiliului din 1999 privind organizarea comuna a pietei vitivinicole, statele membre pot obtine plati anuale pentru restructurarea si reconversia unui anumit numar de hectare de podgorii.

Comisia acorda subventii in functie de proportia pe care o detine fiecare stat membru din suprafata totala de podgorii a UE si de o serie de criterii obiective referitoare la anumite situatii si nevoi.

Din 1999, cand s-a introdus sprijinul financiar pentru restructurare si reconversie, statelor membre producatoare de vin li s-au alocat trei miliarde de euro.

Sursa: Agra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.