Fara mobilier si autoturisme noi in institutiile publice

Guvernul va interzice institutiilor publice, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, sa mai achizitioneze autoturisme si mobilier in perioada ramasa pana la sfarsitul acestui an, pentru a limita cheltuielile bugetare.

De la aceasta restrictie vor fi exceptate autoturismele si mobilierul achizitionate pentru activitatile desfasurate cu acordul Guvernului de ministere si alte institutii ale administratiei publice centrale, precum si pentru proiecte finantate din imprumuturi externe si/sau fonduri nerambursabile.Restrictia va fi introdusa prin a treia rectificare bugetara pe 2007.

In 2006, Guvernul a introdus o restrictie similara, interzicand institutiilor publice sa achizitioneze autoturisme si mobilier pentru ultimul semestru al anului. Erau exceptate atunci institutiile publice nou-infiintate, crese si gradinite, proiectele finantate din imprumuturi externe si/sau fonduri nerambursabile, operatiunile de dotare cu mobilier scolar a unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, a caminelor si cantinelor pentru elevi si studenti, precum si pentru activitati specifice ale ministerelor si administratiei publice centrale.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.