Taranii din Suceava au umflat declaratiile pentru subventii

Judetul Suceava a incheiat verificarea in teren a declaratiilor privind acordarea subventiei europene pe hectarul de teren agricol lucrat.

Potrivit directorului executiv al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Suceava, echipajele sucevene au plecat sa-si ajute colegii din Botosani si Neamt, solicitari existand solicitari si pentru judetul Maramures.

La Suceava verificarile au inclus 625 de ferme, ultimele 35 avand dimensiuni de la 10 la 200 de hectare. Dl Perju mentioneaza ca urmeaza controlul administrativ pe calculator, prin compararea dosarelor depuse de producatori cu informatiile din baza generala de date. Ulterior acestei proceduri, va avea loc validarea platilor.

Seful APIA a tinut sa mentioneze ca exista mai multe neconcordante in declaratii, jumatate din fermieri trebuind a fi notificati in acest sens. Acestia vot fi chemati la primarii pentru a face corecturile necesare. Pentru fiecare hectar de teren, agricultorii vor primi o subventie europeana de 50 de euro.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.