Vaslui: Subventii pentru zootehnisti

Campania de efectuare a platilor pentru cererile de ajutor financiar, depuse de crescatorii de bovine si ovine din judetul Vaslui este in plina desfasurare. APIA Vaslui a distribuit banii pentru 3.400 de cereri depuse pentru bovine, valoarea subventiilor depasind suma de 3,7 de milioane de lei.

Subventii se acorda in cadrul platilor complementare si sunt asigurate de la bugetul de stat. In judetul Vaslui, pentru bovine au fost depuse 3.900 de cereri, ceea ce reprezinta aproximativ 30% din numarul total al efectivelor din judet.

Subventiile pentru ovine si caprine sunt in cuantum de 25 lei pentru un animal si se acorda numai exploatatiilor care detin peste 50 de capete in cazul ovinelor si 25 de capete la caprine.

In paralel cu efectuarea platilor ajutorului financiar pentru bovine si ovine, APIA Vaslui a mai acordat subventii de la bugetul statului pentru puii de carne, in suma de aproximativ 220.000 de lei, pentru crescatorii de albine – 330.000 lei, pentru laptele conform standardelor europene – 4,6 milioane lei, pentru tratamente fito-sanitare la vita de vie – 137.000 lei si pentru producatorii de legume si ciuperci 200.000 de lei.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.