Locurile de munca nou create inlesneste accesarea fondurilor structurale

Prin Programul Operational Regional, domeniului de interventie 4.1., se finanteaza proiecte prin care se creeaza, extind sau modernizeaza structuri de sprijinire a afacerilor, de tipul parcurilor industriale sau a incubatoarelor de afaceri.

Investitia in crearea unei fabrici noi nu poate fi considerata eligibila, intrucat obiectul proiectului nu se incadreaza in definitia structurii de sprijinire a afacerilor. Nici achizitionarea unei instalatii adiacente liniei de productie precum si cumpararea unor dispozitive necesare acestor procese, nu reprezinta o investitie eligibila.

Pentru a beneficia de finantare, solicitantii trebuie sa obtina autorizatia de constructie, iar la cererea de finantare trebuie sa ataseze si certificatul de urbanism, care trebuie sa fie valabil la momentul acesteia.

Pentru proiectele finantate, in cadrul domeniului de interventie 4.1, nu este necesar studiul de fezabilitate, insa la intocmirea proiectului solicitantul trebuie sa tina cont de efectele pe care implementarea acestuia le va avea asupra mediului social si economic.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.