Nereguli in cererile de subventii agricole la Suceava

Aproximativ un sfert dintre crescatorii de animale din judetul Suceava care au depus cereri pentru subventii au fost depistati cu nereguli.

Dintre cei 19.513 de crescatori de animale, 4.850 au primit notificari pentru a-si remedia neregulile din cererile de sprijin. Directorul APIA Suceava a spus ca principala deficienta aparuta la solicitari priveste neinregistrarea animalelor din gospodarii la medicul veterinar din sat.

Au intrat deja la plata peste 11.508 de cereri pentru bovine, in valoare totala de peste 12 milioane de lei, respectiv peste 240 de lei pe cap de bovina. La ovine au intrat in plata 389 de ovine in valoare de aproape 949.000 de lei. Din numarul total de 19.513 de cereri inregistrate, atat pentru bovine, cat si pentru ovine, peste 200 au fost respinse ca neeligibile. Directorul APIA Suceava a spus ca, pana la sfarsitul anului, toate dosarele vor fi verificate si transmise la sediul central pentru acordarea subventiilor.

Guvernul a simplificat procedurile prin care fermierii pot dovedi proprietatea asupra animalelor lor, astfel ca pentru acceptarea cererii de subventie pentru bovine sau ovine, in cazul in care numarul de crotaliu, precizat in cererea de subventie, este diferit de cel din baza de date a Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), proprietarul animalului poate sa-si rezolve problema doar printr-o adeverinta de la medicul veterinar.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.