Peste 100.000 euro pentru infiintarea unei retele de absorbtie a Fondurilor Structurale in judetul Mures

Consiliul Judetean Mures a semnat contractul de finantare pentru proiectul “Retea judeteana pentru absorbtia fondurilor structurale”, in valoare de 103.435 euro, din care 91.435 euro fonduri Phare.

Proiectul este elaborat de CJ Mures, in parteneriat cu Prefectura judetului, cu cele 11 asociatii microregionale din judet si cu Fundatia “Centrul zonal pentru educatia adultilor’ Targu Mures.

Prin acest proiect, ce urmeaza sa fie implementat pana in luna decembrie 2008, se doreste infiintarea unei retele judetene de birouri teritoriale de informare, formata dintr-un birou judetean de informare pentru fondurile structurale si 11 birouri teritoriale, cate unul la nivelul fiecarei asociatii microregionale.

Pe langa dotarea birourilor cu tehnica de comunicare necesara, initiatorii proiectului au in vedere organizarea de seminarii de pregatire a personalului, aproximativ 60 persoane, si publicarea de materiale informative.

Proiectul isi propune cresterea gradului de absorbtie a fondurilor structurale prin intermediul acestei retele teritoriale care sa aduca informatia la nivel local in timp real, precum si prin pregatirea personalului din administratia publica locala in domeniul managementului de proiecte.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.