Bugetul Capitalei pe anul 2008 este de 4,8 miliarde de lei

Bugetul Municipiului Bucuresti pe anul 2008 a fost votat, pe 13 februarie, de consilierii municipali, in cadrul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Primarul general Adriean Videanu a afirmat in plenul sedintei, ca bugetul este construit pe programul stabilit in campania electorala si prevede alocarea de fonduri pentru lucrarile aflate in executie. Videanu a spus ca prioritatile sale continua sa fie modernizarea infrastructurii orasului, extinderea retelelor stradale, constructia de pasaje si poduri pentru fluidizarea circulatiei, infiintarea locurilor de parcare, modernizarea transportului public. Bugetul Capitalei a fost votat de 26 de consilieri, a avut doua abtineri si sase voturi impotriva.

Bugetul total al Bucurestiului aprobat este in valoare de 4,8 miliarde de lei, din care 1,4 miliarde provin din imprumuri. Potrivit bugetului, municipalitatea va aloca in acest an peste 250 milioane lei pentru institutiile de cultura si intretinerea monumentelor istorice, 415 milioane lei pentru acordarea subventiilor catre RATB, 363 milioane lei pentru subventia la energie termica distribuita catre populatie.

Lucrarile de investitii ale Capitalei vor fi finantate in 2008 cu 2,8 miliarde lei, reprezentand 59% din valoarea totala a bugetului. Primaria Capitalei va investi 600 milioane lei pentru reabilitarea liniei de tramvai si achizitii de autobuze si troleibuze noi pentru RATB, 475 milioane lei pentru reparatiile capitale ale strazilor, 230 milioane lei pentru reparatiile curente ale strazilor si 710 milioane lei pentru modernizarea strazilor (largirea carosabilului, penetratii).

Municipalitatea a prevazut, totodata, alocarea a 250 milioane lei pentru extinderea retelelor de apa si canal in sectoarele 1 si 6, repartizarea a 75 milioane lei pentru modernizarea statiei de epurare Glina, alocarea a 10 milioane lei pentru consolidari locuinte si 25 milioane lei pentru constructii noi de locuinte. Bugetul mai prevede, printre altele, si 40 milioane lei destinate cumpararii de locuinte noi de pe piata libera.

Datoria publica a municipalitatii in 2008 este de 175 milioane lei, dintre care 60 milioane lei sunt ratele care trebuie platite pentru imprumuturile obtinute si 115 milioane lei sunt dobanzile la credite.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.