Administratia timiseana a castigat doua proiecte de modernizare

Administratia judetului Timis a castigat doua proiecte din Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local, prin Programul Phare 2005-2006, in valoare totala de peste 172.000 de euro.

Jana Lavrits, purtator de cuvant al Consiliului Judetean Timis, a informat ca primul proiect vizeaza realizarea unei Strategii sectoriale de dezvoltare a informatizarii administratiilor publice locale din judetul Timis 2007-2013, precum si a unui plan de implementare a acestei strategii, cu participarea consultativa a primariilor judetului Timis si a serviciilor publice deconcentrate. Costul total eligibil al proiectului este de 89.725 de euro, din care 79.890 euro (89,04%) este suma solicitata de la Autoritatea Contractanta.

Principalele activitati ale proiectului sunt: constituirea grupului de lucru, realizarea analizei situatiei existente privind informatizarea administratiilor publice (SWOT), elaborarea Strategiei si a Planului de Implementare, aprobarea de Consiliul Judetean a Strategiei si Planului, auditul, promovarea, managementul si coordonarea proiectului.

Cel de-al doilea proiect vizeaza alinierea activitatii CJ Timis la standardele Uniunii Europene, prin elaborarea si implementarea Sistemului de Management al Calitatii (SMC) in cadrul administratiei judetene si certificare ISO a calitatii serviciilor.

Principalele activitati se refera la atribuirea serviciilor de specialitate in domeniul SMC, realizarea unui diagnostic al sistemului de management al calitatii, elaborarea procedurilor, stagii de instruire a personalului implicat in implementarea si auditarea SMC, elaborarea documentatiei necesare si certificarea sistemului, operationalizarea aplicatiei software destinata controlului documentelor. Costul total eligibil al proiectului este de 82.670 de euro, din care 72.670 de euro (87,90%) reprezinta suma solicitata de la Autoritatea Contractanta.

Ministerul Internelor si Reformei Administrative a informat Consiliul Judetean Timis ca, in urma jurizarii, administratia judeteana a fost declarata castigatoarea celor doua proiecte din Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local, pe Programul Phare 2005-2006.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.