Iasi: Aproape 17,5 milioane Euro platite prin Programul SAPARD

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) Iasi a efectuat de la inceputul anului pana in prezent plati de aproape 17,5 milioane Euro catre beneficiarii Programului SAPARD.

Cele 17,460 milioane Euro sunt conforme cu targetul. Fiecare oficiu judetean are un target de un milion Euro pe luna. Judetul Iasi este fruntas in Regiunea de Nord-Est, din punctul de vedere al alocarilor financiare.

In iulie 2007 au fost facute cele mai multe plati pentru proiecte, respectiv 3,6 milioane Euro. Lunile august si noiembrie au adus beneficiarilor programului SAPARD cate 2,5 si 2,1 milioane Euro. De asemenea, inceputul anului a fost la fel de promitator pentru iesenii care au solicitat finantari si au primit in jur de 2,2 milioane Euro numai in luna ianuarie.

In vederea accelerarii ritmului de absorbtie a fondurilor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a luat o serie de masuri de ordin administrativ, legislativ si financiar, puse in aplicare in colaborare cu APDRP. Printre acestea, se numara descentralizarea platilor la nivelul Centrelor Regionale de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP), monitorizarea continua a stadiului derularii procedurilor de achizitii publice, dar si aprobarea de reglementari menite sa stimuleze gradul de absorbtie a fondurilor nerambursabile.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.