Consultari pentru proiectele europene la Botosani

proiecte, POR, Botosani

Intalnirile care au avut loc pe 12 si 13 februarie in sala de sedinte a Primariei Botosani pe domenii ca dezvoltare urbana, dezvoltare economica, resurse umane si social au ca scop elaborarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PID) pentru o zona de actiune din municipiu delimitata de strazile Calea Nationala, Sucevei, Pacea, Nicolae Iorga, Savenilor, Grivita, Parcul Tineretului.

In aceasta zona se va interveni prin implementarea unor proiecte individuale realizate in cadrul Axei prioritare 1 POR.

Aceste proiecte se refera la:
– reabilitarea unui inel central de strazi cum ar fi Calea Nationala, de la intersectia cu strada Uzinei pana la intersectia cu strada Ion Pillat, strada Cuza Voda, strada Savenilor, strada Parcul Tineretului si strada Grivita. Este vorba in acest caz despre reabilitarea tramei stradale, realizarea unor noi locuri de parcare, imbunatatirea spatiilor verzi si a iluminatului public.
– rezolvarea acceselor in Piata Centrala prin amenajarea chiar a unei parcari subterane si reabilitarea pietonalului Transilvaniei;
– reabilitarea Pietonalului Unirii, a pietonalului bancar si a strazii Piata Revolutiei. In cadrul acestui proiect se are in vedere chiar si realizarea iluminatului architectural pentru cladirile Primariei si a teatrului.
– realizarea unui centrul social pentru copiii aflati in nevoie pe o locatie din Centrul Vechi;
– reabilitarea parcurilor Mihai Eminescu, al Primariei, Junior prin refacerea iluminatului, montarea de mobilier urban, imbunatatirea spatiilor verzi si montarea unui sistem de supraveghere in zonele de risc ca scolile, Parcul Tineretului si Centrul istoric.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.