Brasov: Proiectele SAPARD au absorbit peste 3,4 milioane de euro

Brasovul se situeaza intre primele trei judete din tara in ceea ce priveste valoarea totala a investitiilor finantate prin Programul SAPARD.

In ultimele trei luni, Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Brasov (OJPDRP Brasov) a primit si solutionat cereri de plata ale beneficiarilor, in valoare de peste 3,4 milioane de euro. In perioada septembrie – noiembrie 2007, la OJPDRP Brasov s-au primit 44 de cereri de modificare a contractelor de finantare incheiate in cadrul programului SAPARD, vizand modificari de solutie tehnica, realocari bugetare sau prelungirea termenului de executie.

In aceeasi perioada, s-au primit si cereri de plata pentru investitiile realizate in cadrul proiectelor SAPARD, in valoare de 3,437 milioane de euro. In luna septembrie au fost aprobate plati de 894.425 de euro, sumele vizand finantarea a doua proiecte de investitii in industria alimentara, trei de investitii in exploatatiile agricole si 19 in diversificarea activitatilor economice. In octombrie au fost aprobate finantari de 1,637 milioane de euro, fiind finantate 33 de proiecte din industria agroalimentara, modernizarea infrastructurii rurale, investitii in exploatatiile agricole si in diversificarea activitatilor economice.

In luna noiembrie au fost finantate cu 905.687 de euro 20 de proiecte de investitii in industria agroalimentara, in silvicultura, in exploatatiile agricole si in diversificarea activitatilor economice.

Sursa: Buna ziua Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.