Control guvernamental privind cheltuirea fondurilor UE la Eforie Sud

Autoritatea de Control a Guvernului va incepe o actiune de verificare a modului in care autoritatile locale din Eforie Sud lucreaza la un program finantat de UE cu sume nerambursabile, dupa ce a primit informatii ca fondurile pot fi pierdute din cauza gestiunii defectuoase a proiectului.

Ministrul delegat pentru Control, Cristian David, a declarat ca localitatea poate pierde fonduri europene nerambursabile in cuantum de aproximativ 11 milioane euro, alocate pentru un program de modernizare a sistemului de canalizare, din cauza liderilor politici locali responsabili de realizarea lucrarii.

Primarul localitatii Eforie Sud este Ovidiu Brailoiu, membru al Partidului Social Democrat.

“Un proiect ISPA de canalizare din Eforie Sud intampina dificultati in implementare si se contureaza premisa ca lucrarea va fi oprita din cauza modului defectuos in care colaboreaza administratia locala. Este inadmisibil ca proiecte care tin de interesul comunitatii sa fie blocate de disputele politice dintre liderii locali”, a spus David.

El intentioneaza sa se deplaseze, saptamana viitoare, spre Eforie Sud pentru a discuta cu autoritatile locale despre problemele aparute in realizarea proiectului.

El a amintit de problemele inregistrate, anul trecut, in proiectul UE privind realizarea unui pavilion expozitional la Constanta, cand oficialii europeni au solicitat Guvernului roman sa restituie 1,2 milioane euro, dupa de au constatat ca beneficiarul proiectului – Consiliul Judetean Constanta – nu a respectat termenele contractuale, intarziind lucrarile.

Neregulile descoperite atunci au fost incluse intr-un dosar pe care ministrul delegat pentru Control l-a transmis Departamentului National Anticoruptie.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.