APIA acreditata, dar sub supraveghere

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va obtine acreditare definitiva, dar trebuie sa respecte un plan de monitorizare in urmatoarea perioada.

Principalele domenii din activitatea APIA care vor fi monitorizate de Autoritatea Competenta din MADR tin de functionarea Sistemului Integrat de Administrare si Control, dar si de elaborarea anumitor manuale de proceduri.

Comisia Europeana a informat ca va decide in 20 decembrie activarea clauzei de salvgardare pe agricultura, daca Romania nu-si va rezolva pana in 16 decembrie problemele in vederea acreditarii depline a APIA. Actul de acreditare va fi emis in baza raportului de audit elaborat de catre firma de audit extern Deloitte. Ministrul agriculturii Dacian Ciolos a declarat ca va informa CE depre decizia luata in privinta acreditarii APIA in cursul zilei de sambata.

La ceremonia de investire a noului ministru al Comunicatiilor, Karoly Borbely, presedintele Traian Basescu l-a felicitat pe Ciolos pentru ca “a miscat lucrurile la Agricultura”.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.