Judetul Mures, primul in Regiunea Centru la numarul de proiecte de finantare

Vicepresedintele Consiliului Judetean Mures, Alexandru Petru Fratean, a anuntat ca judetul Mures ocupa primul loc in Regiunea de Dezvoltare Centru in ceea ce priveste numarul de proiecte de finantare elaborate pentru perioada 2007-2013.

Potrivit lui Fratean, din cele 1.845 de proiecte depuse la Agentia de Dezvoltare Regionala Centru, 753 au fost elaborate de CJ Mures, care a depus un numar dublu de proiecte fata de urmatorul judet clasat, Harghita, cu 317 proiecte.

Portofoliul de proiecte al judetului Mures, elaborat de aparatul propriu al Consiliului Judetean Mures pe baza propunerilor din partea autoritatilor locale, are o valoare totala de peste 700 de milioane de euro si face parte din Programul de Dezvoltare a Judetului Mures pe perioada 2007-2013, aprobat la sfarsitul lunii august 2006, a precizat Fratean. Proiectele vizeaza dezvoltarea infrastructurii locale si judetene, sprijinirea afacerilor, dezvoltarea turismului, cresterea ocuparii fortei de munca, dezvoltarea resurselor umane si a serviciilor sociale, concentrandu-se pe domeniile eligibile pentru interventiile structurale (Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European si Fondul de Coeziune).

Din acest motiv, Alexandru Petru Fratean a fost desemnat de Comitetul de Consultare al Platformei de Actiune si Interventie Rapida “EU-RO Clearning Funds” ca fiind cel mai activ lider al autoritatilor locale sau judetene. Fratean a primit Diploma de excelenta in popularizarea, gestionarea si pregatirea programelor de cofinantare din fonduri europene, la Forumul Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor europene, in data de 10 decembrie, organizat la World Trade Center Bucuresti.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.