CJ Botosani, partener intr-un proiect prin care romii vor avea acte

Consilierii judeteni din Botosani au adoptat o hotarare prin care Consiliul Judetean devine partener intr-un proiect care prevede ca romii din mai multe localitati sa fie ajutati sa obtina documente de identitate, de stare civila sau de proprietate asupra bunurilor imobile pe care le detin.

Proiectul, intitulat “Impreuna pentru o existenta in siguranta si legalitate”, a fost realizat in parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Comunitara Inter-Activa, Penitenciarul Botosani si consiliile locale din orasul Saveni si comunele Frumusica, Albesti si Cristesti.

“Proiectul are ca scop realizarea unui mecanism pentru punerea in legalitate a cetatenilor de etnie roma care nu au acte de identitate sau de proprietate. Astfel, ei vor putea avea un acces mai usor la servicii publice si la obtinerea unor drepturi civile” – a declarat presedintele Consiliului Judetean, Constantin Contac.

Proiectul, in valoare de 49.000 de euro, urmeaza sa primeasca finantare din partea Comisiei Europene, prin Programul PHARE 2005 – Accelerarea implementarii Strategiei nationale de imbunatatire a situatiei romilor.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.