Guvernul se imprumuta pentru a acoperi deficitul bugetar

In primul trimestru al anului viitor, Guvernul se va imprumuta cu cel putin jumatate de miliard de euro pentru a refinanta emisiunea de obligatiuni in valoare de 600 milioane de euro lansata in 2001, scadenta in anul 2008.

O parte din bani vor fi folositi pentru completarea surselor de finantare a deficitului bugetar pentru anul 2008, potrivit unei hotarari a Executivului. Fondurile vor proveni din contractarea unei emisiuni de euroobligatiuni in valoare de minim 500 milioane de euro si maxim 1 miliard de euro, cu scadenta de 10 ani.

Suma finala a emisiunii de euroobligatiuni va fi stabilita la momentul lansarii acesteia, in functie de conditiile de finantare si de necesitatile de finantare, avand in vedere obiectivele de minimizare a costurilor pe termen lung si de limitare a riscurilor asociate portofoliului de datorie publica guvernamentala. In urma analizarii ofertelor, au fost desemnati trei administratori de plasament, respectiv Eurobank EFG, UBS Bank si Credit Suisse First Boston.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.